nieuws

Linx 10 is compacte en flexibele printer

Marktberichten 1122

De nieuwe draagbare continu-inkjet printer van De Koningh Coding & Labeling, Linkx 10, biedt vele mogelijkheden. De compacte printer is ideaal voor bedrijven die starten met coderen of die vaak moeten wisselen van producten op de lijn.

Linx 10 is compacte en flexibele printer
Een voorbeeld van hoe de printer werkt. Foto: De Koningh Coding & Labeling

De Linx 10 van De Koningh Coding & Labeling weegt met zijn 11 kilo ongeveer de helft van alle andere inkjet printers in de markt. Het apparaat print simpel en snel twee regels met teksten, symbolen en getallen. Denk hierbij aan producttekst, THT-data, batch codes en lotnummers.

Ideaal voor coderen in batches

De nieuwe printer is heel geschikt voor bedrijven, die voor het eerst producten gaan coderen of verschillende batches produceren. Ook is deze simpele printer zeer geschikt voor bedrijven die hun productiecapaciteit willen vergroten en nu nog handmatige coderingsmethodes gebruiken.

Groot voordeel is dat door de zelfreinigende printkop inkt nooit kan indrogen. Hierdoor kan de Linx 10 na gebruik worden uitgeschakeld om bij een volgende printopdracht direct weer inzetbaar te zijn. De Linx 10 is eenvoudig te integreren in elke bestaande productielijn waar de ruimte beperkt is. Terwijl zijn robuuste constructie ervoor zorgt dat de prestatie en kwaliteit van het printen niet worden gehinderd door bewegingen van de productielijn.

Simpel, snel en flexibel coderen

Het apparaat kan snel en eenvoudig een bericht ingesteld worden door middel van het colour touchscreen. Het hierop selecteren van code op basis van afbeeldingen zorgt voor minder fouten in  de codes en snellere overgangen. Ook kunnen er gebruikersrechten worden ingesteld per profiel.

Ook beschikt de printer over de unieke MEK-vrije inktformule, die geschikt is voor het grootste deel van de verpakkingssubstraten. Die zorgt voor uitstekende hechting, snelle droging en wordt geleverd met navulbare cartridges die eenvoudig en zonder morsen kunnen worden vervangen. De lijnsnelheidssensor garandeert de juiste code op de gewenste positie, ongeacht de productiesnelheid zelfs als die varieert. Dit zorgt voor een consistente printafdruk op hoge kwaliteit. Het verbruiksmateriaal door middel van een schoon cartridgesysteem makkelijk en zonder morsen te vervangen.

De printer is dusdanig ontworpen dat klanten ervoor kunnen kiezen zelf het onderhoud aan de printer uit te voeren, zonder dat er een monteur aan te pas komt.

Reageer op dit artikel