nieuws

Smeva wint de NVKL Koeltrofee 2018

Marktberichten 1412

Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank heeft de NVKL Koeltrofee gewonnen.De Koeltrofee wordt elke twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL (Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

Smeva wint de NVKL Koeltrofee 2018

De Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank viel in de prijzen, omdat het een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp heeft in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De bedientoonbank viel op vanwege het slimme ontwerp. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: ‘Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen.’

Laagste energieverbruik

Met een door TÜV gecertificeerde uitdroging van slechts 0,55 procent in 24 uur, heeft de Vision Mark II de laagst gemeten uitdroging van verse producten in een bedieningstoonbank. De verdamper en coldplate werken optimaal, waardoor de toonbank op een zuigdruk van -6°C kan draaien. Samen met de al zeer zuinige coldplate technologie resulteert dit in een extreem laag energieverbruik, het laagste op de markt.

Optimale verdeling

De techniek bestaat uit een ‘statisch’ licht geforceerde koeling, welke via een lamellen warmtewisselaar onder het werkblad aan de bedienzijde met een gekoeld spiraal onder het roestvast stalen etaleer plateau verbonden is. Dit resulteert in een optimale verdeling van de gekoelde lucht over de producten en tot een minimale inmenging van de warmere omgevingslucht.

Verduurzaming koudetechniek

Doordat Smeva met deze toonbank bijdraagt aan de verduurzaming in de koudetechniek, heeft zij op vrijdag 9 februari de prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de VSK-beurs in Utrecht.

Reageer op dit artikel