nieuws

Foodimpuls breidt Beter Leven-assortiment uit

Marktberichten 2664

Foodimpuls haakt in op de groeiende vraag naar producten met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Het assortiment van deze producten voor de ambachtelijke slagerij en poeliers wordt met ingang van 1 januari flink uitgebreid.

Foodimpuls breidt Beter Leven-assortiment uit

Als groothandel is Foodimpuls al lange tijd actief met het Livar en Boerderijkip-concept en herkent de vraag naar uitbreiding in dit assortiment. Zo zijn er onlangs diverse vleeswaren, salades en patés toegevoegd aan het assortiment, die gemaakt zijn van Livar varkensvlees.  Eveneens is er een uitbreiding van salades, vleeswaren, BBQ-producten en maaltijden waarin Boerderijkip is verwerkt.

Hollandse hammen

De nieuwste uitbreiding in het Beter Leven-assortiment betreft een reeks Hollandse hammen en vleeswaren uit de worstmakerij van Jos Slippens Vleeswaren. Deze worstmakerij produceert al veertig jaar een traditioneel authentiek assortiment met slagersvleeswaren. Deze worden exclusief geleverd Foodimpuls. Met ingang van 1 januari 2018 schakelt Foodimpuls door naar de 1 ster Beter Leven-grondstof in dit assortiment. Hierdoor wordt het assortiment dat Foodimpuls aanbiedt aan de sterk groeiende groep slagers die zich ook willen certificeren, steeds completer.

Verdere uitbreiding van Beter Leven-assortiment in 2018

Wim Haarsma, directeur van Foodimpuls, verwacht in 2018 nog meer introducties van producten en assortimenten, die inhaken op de stijgende vraag naar diervriendelijk, smaakvol en verantwoorde producten.

Twee klanten (slagerijen) van Foodimpuls kozen in 2017 al voor het certificeren met het Beter Leven Keurmerk van (delen) van hun productstromen. Die certificering is onder andere gerealiseerd voor de door Foodimpuls geleverde ‘Boerderijkip’ (1 ster Beter Leven) en Livar varkensvlees (3 sterren beter leven). Beide slagerijen zetten daarmee de trend. Deze trend krijgt waarschijnlijk snel navolging, gezien de toenemende vraag van consumenten naar producten met het Beter Leven-keurmerk.

>> Lees ook: Slager Lieuwe Nicolaï ontvangt 3 Beter Leven-sterren

Reageer op dit artikel