nieuws

Robusto-ham geïntroduceerd door Vion Pork

Marktberichten 2193

Onder de merknaam Robusto introduceert Vion Pork, onderdeel van Vion Food Group, een premium geselecteerde ham voor het topsegment van de Italiaanse gedroogde hammen-markt.

Robusto-ham geïntroduceerd door Vion Pork
Robusto-ham van Vion.

De Robusto hammen, afkomstig uit het ketenconcept Good Farming Balance, zijn ontwikkeld voor de topproducenten van gedroogde hammen. Vion Pork levert sinds vele jaren hammen aan Italiaanse gedroogde ham-producenten. Nu voegt Vion daar met Robusto een premium kwaliteit aan toe. Robusto is ontwikkeld voor de productie van de allerhoogste kwaliteit gedroogde ham. De introductie van het nieuwe Robusto-concept vindt plaats tijdens de internationale voedingsbeurs Anuga in Keulen.

Hammen van de hoogste kwaliteit

De Robusto-hammen zijn van de hoogste kwaliteit en onderscheiden zich door hun gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. Daarmee zijn ze het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Italiaanse drooghamindustrie. ‘Vion Pork betreedt met deze stap de Champions League van de Italiaanse hamproductie’, stelt een enthousiaste Frans Stortelder, Chief Operating Officer (COO) van Vion Pork. Hij wijst erop dat naast de genoemde productkenmerken, de herkomst uit een geïntegreerde productieketen een belangrijke toegevoegde waarde is. ‘Dat wordt in de internationale afzet van kwaliteitsvarkensvlees in de toekomst nog belangrijker dan een scherpe prijs’, aldus Stortelder.

Ketenconcept Good Farming Balance

Vion Pork produceert de Robusto-ham binnen het eerder dit jaar geïntroduceerde ketenconcept Good Farming Balance. Daarbij kiezen varkenshouders, die een leveringsovereenkomst met Vion aangaan, voor een speciale aflevermodule. De Robusto-hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Na een scherpe interne selectie, levert Vion Pork de hammen vervolgens aan de Italiaanse afnemers.

USA-certificaat belangrijk bij export

Italiaanse producenten van topkwaliteit gedroogde ham verkopen hun product steeds vaker op internationale markten zoals de USA, Canada en Japan. Om daar opgenomen te worden in het assortiment van grote retail-ondernemingen, zijn een gegarandeerde herkomst en transparantie in de keten belangrijke voorwaarden. Bovendien is het voor de export naar veel landen noodzakelijk dat de producten voldoen aan de veterinaire toelatingseisen, zoals geformuleerd in het USA-certificaat. Alle slachterijen van Vion in Nederland hebben zo’n USA-certificaat.

Geborgde productieketen

De hamproducenten kiezen steeds vaker voor leveranciers met een gecontroleerde en geborgde productieketen, van boerderij tot eindproduct. Vion biedt dit in de vorm van haar Good Farming-programma. ‘Hiermee zijn we voor onze afnemers en voor onze leveranciers -de varkenshouders- een betrouwbare partner. Vertrouwen is in de wereld van voedsel het allerbelangrijkste’, aldus Stortelder.

Reageer op dit artikel