nieuws

Sodexo test 50/50 vlees-groente concept Meat Your Veggies

Marktberichten 4210

Meat Your Veggies, het nieuwste concept van Bolscher meer dan Vlees uit Enschede, is sinds deze week voor het eerst te verkrijgen op een testlocatie van Sodexo.

Sodexo test 50/50 vlees-groente concept Meat Your Veggies
Meat Your Veggies burger met broccoli.

De producten van Meat Your Veggies bestaan voor 50 procent uit groenten en 50 procent uit vlees en helpen om op een smakelijke manier de consumptie van vlees te minderen. Er is een rundvlees-champignon burger, een kip-broccoli burger en een kip-bloemkoolburger.

Amerikaanse blend-burgers

Conceptontwikkelaar Astrid Kühlkamp van FoodMarketing4u: ‘Mede vanuit het feit dat ik ook zelf minder vlees wil eten maar vleesvervangers niet allemaal even lekker vind, is dit idee ontstaan. In Amerika zijn ze al veel verder met het fenomeen blend-burgers waarover wij werden getipt door een champignonkweker. Met hun reststroom van champignon-steeltjes, maakt Bolscher één van de drie nieuwe producten’.

Gerben ten Kate, commercieel en logistiek manager van Bolscher licht toe dat het zijn wens is om nog meer smaken en soorten producten te ontwikkelen op het 50/50 vlees-groente concept. Daarbij wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het vlees. Zo wordt gewerkt aan burgers met Limousin rundvlees of scharrelkip.

Reageer op dit artikel