nieuws

Poiesz introduceert Waddenrundvlees

Marktberichten 94

Poiesz heeft sinds deze week Waddenrundvlees in het assortiment. De noordelijke supermarktketen garandeert dat het vlees komt van runderen uit de waddenregio.

Poiesz introduceert Waddenrundvlees
Poiesz in Franeker. (Fotograaf: Anne van der Woude)

Het Waddenrundvlees is verkrijgbaar in alle 68 vestigingen van Poiesz in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Volgens Poiesz gaat het om het toevoegen van een regionale dimensie aan het vleesassortiment.

Duurzaam

Volgens Poiesz is het vleesassortiment de afgelopen jaren ingrijpend veranderd en zijn vooral op het gebied van verduurzaming flinke stappen gezet. De introductie van Keten Duurzaam Varkensvlees, Iers rundvlees en kip van een langzamer groeiend ras zijn hier concrete voorbeelden van.

Waddenrundvlees

Het nu geïntroduceerde Waddenrundvlees is afkomstig van runderen die zijn gefokt, geslacht en verwerkt in de waddenregio (maximaal 25 km van de waddenkust) en minimaal zes uur per dag en 120 dagen per jaar grazen in weilanden in de waddenregio. Door de frisse en schone lucht, veel beweging voor de dieren en vers gras heeft het vlees volgens Poiesz een zeer fijne structuur en smaak.

Ribeye & Tournedos

Waddenrunderen worden gehouden door boeren die zich actief inzetten voor het behoud en/of verbetering van de kwaliteit van de natuur en het landschap. Het assortiment bestaat onder andere uit entrecote, ribeye, tournedos, steak, burgers en saucijzen en wordt aangeboden in een speciale en herkenbare verpakking. Met de toevoeging van rundvlees uit de buurt versterkt Poiesz naar eigen zeggen haar rol als supermarkt van en voor het Noorden van Nederland.

Reageer op dit artikel