nieuws

FoodSaver spaart voedsel en voorkomt verspilling

Marktberichten 28

Het bedrijf IT&M heeft vacumeerapparatuur ontwikkeld om voedsel te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan. De apparatuur, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, is zowel geschikt voor (kleinere) bedrijven als consumenten.

FoodSaver spaart voedsel en voorkomt verspilling
Foodsaver

Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Het verlengt bovendien de houdbaarheid.

Besparen

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor circa 400 euro aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Laat staan hoeveel er in het bedrijfsleven wordt weggegooid. De Foodsaver is een multifunctioneel apparaat met functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan allemaal met de vacumeersystemen van FoodSaver.

Bij het vacuüm bewaren kan de gebruiker denken aan vlees(waren), vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer.
Het assortiment bestaat uit zeven modellen (van €89 tot €239). Ze zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders.

Reageer op dit artikel