nieuws

Albert Heijn maakt eigen vlees gezonder

Marktberichten 162

Albert Heijn introduceert verbeterde eigen merk producten. Er zijn nieuwe recepturen voor vlees, chips en bouillon.

Albert Heijn maakt eigen vlees gezonder

Nagenoeg alle chips, bouillonblokjes en ‘kop soep’ producten bevatten binnenkort bij Albert Heijn geen MSG meer. Ook het vlees maakt volgens de marktleider ‘een volgende stap’.

Vleesrecepturen

AH ontwikkelde samen met een team van slagers en productexperts nieuwe vleesrecepturen, met zo min mogelijk toevoegingen en minder zout. In plaats van tomatenketchup wordt bij de hamburger gekozen voor tomatenpoeder in combinatie met een natuurlijk aroma. De voedingszuren voor een betere houdbaarheid worden in het nieuwe recept vervangen door een innovatief extract uit citrus en granaatappel. Het zout is een bijzonder zeezout en bevat een grote hoeveelheid mineralen en relatief weinig natrium.

Broodverbeteraars

MSG is een smaakversterker die ook bekend staat als E-nummer 621. Eigen merk oosterse kruidenpasta’s en boemboes bevat geen MSG meer. Het verse brood van Albert Heijn bevat geen kunstmatige broodverbeteraars meer en het zoutgehalte is met 13 procent tot 22,5 procent gedaald. Ook bij groente in blik of pot en kant en klare maaltijden worden flinke zoutreducties doorgevoerd tot ruim 30 procent.

Elke dag een beetje beter

Bij steeds meer producten wordt minder zout, suiker, E-nummers of kleurstoffen gebruikt. Dat gaat volgens de marktleider stap voor stap. Zo kunnen klanten geleidelijk wennen aan de verbeterde producten.

Reageer op dit artikel