nieuws

Foodtruck Rich Pork met Baambrugs Big

Marktberichten 30

Na ruim 25 jaar ervaring in de hotellerie, besliste Richard Matulessy recent dat het tijd was voor zijn eigen onderneming: Rich Pork, ‘een foodtruck met eten van hoog niveau.’

Foodtruck Rich Pork met Baambrugs Big
Rich Pork

‘Een hele stap, maar weloverwogen. Vond het altijd al een schitterend idee. Nu maak ik echt de stap naar eigen baas met mijn eigen foodtruck. Die vorm van vrijheid trok mij altijd aan.’ Vandaag gaat hij zijn foodtruck ophalen. Zijn agenda is inmiddels al flink gevuld met events. Vaste standplaats voor de truck wordt VU Campus Amsterdam.

Baambrugs Big
‘Mijn foodtruck komt in het teken te staan van het Baambrugs Big van boerderij de Lindenhoff. Het verhaal achter het product is voor mij heel erg belangrijk. De dieren bij de Lindenhoff groeien rustig op binnen een zorgvuldig programma waarin nagedacht wordt over hun leefomstandigheden en groeiprocessen, over welke voeding ze krijgen, en over antibioticavrij werken.’

Voor het brood koos hij voor bakkerij Visser uit Amsterdam. ‘Een ambachtelijke bakker, die is toegelaten tot het echte bakkersgilde dat staat voor kwaliteit en ambacht. Zij gaan voor mij speciaal op maat een brioche broodje ontwikkelen wat ik dagelijks vers kan bestellen.’

Onderscheiden
‘Met mijn foodtruck en product wil ik mijzelf onderscheiden door juist die combinatie van kennis, ambacht en passie. Dit zal zich uiten in een eerlijk product van hoge kwaliteit. Alles home-made, verse en zonder conserveringsmiddelen of E-nummers.’

Reageer op dit artikel