nieuws

Baconslicer IBS 4600 hoogtepunt van Middleby-innovaties op IFFA

Marktberichten

Middleby Food Processing Divisie toont vanaf zaterdag 7 mei tijdens de IFFA in het Duitse Frankfurt diverse innovatieve systemen voor vleesverwerking. De Thurne IBS 4600 baconslicer is daarbij volgens de leverancier het hoogtepunt.

Baconslicer IBS 4600 hoogtepunt van Middleby-innovaties op IFFA
Met vier individuele messen en toevoerlijnen brengt de IBS4600 een hoog volume voorgebakken-spekproductie naar een nog hoger niveau. Foto: Thurne/Middleby Food Processing Divisie

De IBS 4600 baconslicer is volgens Middleby Food Processing Divisie de enige snijmachine in de wereld die gebruikmaakt van vier onafhankelijke messen en vier onafhankelijke toevoerlijnen met elk een eigen visiesysteem voor het aanbieden van precisie-spekreepjes en gewichts- of diktecontrole aan de producenten van voorgebakken spek voor detailhandel en foodservice.

Verbeteringen

‘De prestaties van de IBS 4600 zijn het resultaat van continue ontwikkeling en jarenlange expertise in spek snijden en hebben de voorgebakken-spekmarkt veranderd. Verbeteringen ten opzichte van alternatieve processen zijn divers zoals consistente plakdikte, uniforme kwaliteit en een groter volume’, aldus Middleby Food Processing Divisie.

Korte demonstraties

In stand E06 in hal 8 zijn elke dag van de IFFA korte demonstraties van deze machine. Experts zijn beschikbaar voor het geven van advies over hoe de IBS 4600 en andere slicingsystemen van Thurne voor spek-, vleeswaren- en kaasproductie de prestaties kunnen verbeteren. Verder zijn in de Middleby-stand machines te zien voor de voorbereiding en de verwerking van levensmiddelen en thermische verwerking, alsook verpakkingsmachines.

Meer informatie is te vinden op de websites van Middleby en Thurne.

Reageer op dit artikel