nieuws

Bax nieuwe commissaris Vion Food

Marktberichten

Marieke Bax (54) treedt per 1 oktober aan als nieuwe commissaris bij Vion Food. Met deze benoeming is de raad van commissarissen van Vion Food compleet. Daarnaast is Bank of America Merrill Lynch toegetreden tot het bankensyndicaat dat de financieringsfaciliteit aan Vion beschikbaar stelt.

Bax nieuwe commissaris Vion Food

‘Na de aangekondigde benoeming van Francis Kint als nieuwe CEO, ben ik blij ook een nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion Food te mogen verwelkomen. Met Marieke Bax halen we niet alleen een zeer ervaren commissaris in huis, maar ook iemand met uitgebreide financiële kennis o.a. opgedaan bij de vleesdivisie van Sara Lee Corporation. Ze zal als voorzitter van de auditcommissie, een belangrijke bijdrage leveren’, zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen.

Raad van commissarissen

Na het aantreden van Bax bestaat de raad van commissarissen uit Sipko Schat (voorzitter), Marieke Bax, Tom Heidman (benoemd per 1 september a.s.), Toon van Hoof, Hans Huijbers, Ton van der Laan en Ronald Lotgerink.

Verhoging financieringsfaciliteit

Aan het einde van 2014 was Vion Food de-facto schuldenvrij (liquide middelen € 198 miljoen, bruto schuld € 111 miljoen, dus netto schuld van negatief € 87 miljoen). In juni dit jaar is een financieringsfaciliteit van € 100 miljoen afgesloten met ABN AMRO Commercial Finance en NIBC, met name ten behoeve van werkkapitaalfinanciering. Dit syndicaat is vandaag uitgebreid met Bank of America Merrill Lynch, die met € 40 miljoen participeert, waarbij tevens de faciliteit is opgehoogd naar € 125 miljoen. Daarmee is de financiële basis van Vion verder versterkt.

Reageer op dit artikel