nieuws

Shop & Spaar: meer inzicht in klandizie

Marktberichten

Nog deze maand wordt Shop & Spaar gelanceerd, een mobiele spaar-app waarmee consumenten bij aangesloten winkels (denk aan bakkers, slagers) en horeca punten kunnen sparen via hun mobiele telefoon. Het spaarsysteem werkt met de nieuwe iBeacon-technologie van Apple. Hiermee wordt het voor winkeliers mogelijk betere klantinzichten te verkrijgen.

Shop & Spaar: meer inzicht in klandizie

Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan informatie over uit welke wijk klanten komen, welke interesses ze hebben en hoe lang klanten in de winkel blijven. Dit biedt retailers de mogelijkheid gerichte aanbiedingen te doen en beter in te spelen op behoeftes van de klant. De klant spaart ondertussen voor punten die bij aangesloten winkels en horeca kunnen worden ingeleverd.

Voor de diensten van Shop & Spaar wordt gebruik gemaakt van de nieuwe iBeacon- technologie. Hierbij wordt in de winkel een zogenaamde beacon, een baken, geplaatst. Consumenten die meedoen met het Shop & Spaarprogramma en de app hebben gedownload, worden door de beacon automatisch herkend.

Er worden direct punten op het account van de klant bijgeschreven. De retailer krijgt inzicht in de beschikbare gegevens van de klanten. Uiteraard geheel anoniem. Naam en adresgegevens worden niet vrijgegeven en de klant bepaalt zelf welke informatie hij wel of niet wil delen.

Voordelen

Deelname aan het Shop & Spaarprogramma biedt veel voordelen voor winkeliers en horeca. Shop & Spaar geeft retailers de mogelijkheid om aansluiting te krijgen bij de voordelen van internet. Informatie die eerder alleen voor webwinkeliers toegankelijk was, is ineens ook beschikbaar voor de winkel op de hoek. Daarnaast worden deelnemende winkels en horeca doorlopend gepromoot in de app en op de website www.shopspaar.nl.

Klanten die meedoen zullen eerder een winkel bezoeken die is aangesloten, dan een concurrent die niet meedoet. Zij worden beloond voor een bezoek aan de betreffende winkel.

Reageer op dit artikel