nieuws

Videojet introduceert 9550 LPA-systeem op Macropak

Marktberichten

Fabrikanten kunnen hun tijd beter besteden dan zich richten op labelsystemen die mechanische aanpassingen vereisen en vaak onderbroken moeten worden. Videojet Technologies, wereldwijd toonaangevend op het gebied van codeer-, markeeroplossingen, introduceert daarom het 9550 Print & Apply-labelsysteem. De meest voorkomende oorzaken van verloren productiviteit worden hiermee aangepakt en opgelost.

Videojet introduceert 9550 LPA-systeem op Macropak

Met het nieuwe ontwerp worden de mechanismen verwijderd die vaak de dagelijkse productieproblemen veroorzaken, zoals labelstoringen en regelmatige handmatige aanpassingen. Ondrej Kruk, global Business Unit Manager bij Videojet: ‘De 9550 met Direct Apply plaatst het label op de verpakking zonder dat er een applicator of luchtblazer vereist is. Dit resulteert in een doorvoer tot 150 verpakkingen per minuut met 4″ x 6″ GS1-barcodelabels. Zo wordt nooit een label gemist, zelfs als een lijn is omgebouwd.’ Door Intelligent Motion-technologie toe te passen, wordt het hele systeem nauwkeurig en elektronisch geregeld, met als doel stilstand op productielijnen te voorkomen.

Klantbehoefte

‘Uit feedback van klanten is gebleken dat er behoefte is aan geavanceerde labeltechnologie om bedrijfsprestaties te verbeteren en verloren productietijd te beperken. Daarom hebben we het Videojet 9550 LPA-systeem met Intelligent Motion-technologie ontworpen’, zegt Steve Buckby, vice-president Innovation bij Videojet Technologies. ‘Met Intelligent Motion-technologie wordt het apparaat automatisch en nauwkeurig ingesteld, zodat wij de onderdelen en aanpassingen konden elimineren waar de meeste andere labelapparaten vastlopen.’

Nauwkeurig

Handmatige aanpassingen vormen één van de belangrijkste oorzaken van de dagelijkse productieproblemen, met kostbare stilstand en minder productie tot gevolg. Het rechtstreekse aandrijfsysteem met Intelligent Motion-technologie voedt en plaatst labels nauwkeurig, zelfs bij hoge lijnsnelheden, zonder dat er handmatige aanpassingen, koppelingen of klemrollen nodig zijn. Dit betekent dat er nu maar twee handelingen van de operator nodig zijn om taken te beheren en van web te wisselen, aangevuld door een inklapbare afwikkelspil om snel labels te wisselen. In tegenstelling tot Print & Apply-labelapparaten, beheert het rechtstreekse aandrijfsysteem met Intelligent Motion-technologie het volledige labelpad, zodat de webspanning van begin tot eind behouden blijft,

Printkwaliteit

De unieke mogelijkheden van het Videojet 9550 Direct Apply-systeem zorgen ervoor dat er geen ingewikkelde applicators meer nodig zijn voor algemene labeltoepassingen op de boven- of zijkant van verpakkingen. Dit levert minder onjuist aangebrachte of beschadigde labels op. Het systeem vereist geen perslucht en is de enige oplossing die labels onder hoge snelheid afdrukt en rechtstreeks op verpakkingen en trays aanbrengt. De printengine van de 9550 bevat tevens Intelligent Motion-technologie voor exacte linttoevoer en printkopregeling, om zo een optimale printkwaliteit en betere prestaties te kunnen leveren. Door een koppelingsloze lintaandrijving wordt het lintafval aanzienlijk verminderd en verlengt het de levensduur van de printkop.

Invoerfouten

Regelgeving en de toenemende SKU-complexiteit vormen een groot probleem voor fabrikanten die kostbare labelfouten tijdens hun productieproces willen voorkomen.  Om fabrikanten te helpen om aan alle eisen te voldoen, is de 9550 uitgerust met een CLARiTY-touchscreeninterface met intuïtieve taakselectie, uitgebreide feedback en diagnostiek om invoerfouten tot een minimum te beperken. Het gebruiksvriendelijke interface met ingebouwde Code Assurance-oplossingen zorgt ervoor dat  het juiste label continu op de juiste verpakking komt. Zonder tussenkomst van de operator.

Kruk zegt: ‘Met nauwelijks ongeplande stilstand en de zeer betrouwbare Direct Apply-labelplaatsing kunnen we onze klanten eindelijk bieden wat andere labelapparaten de afgelopen twintig jaar niet hebben geboden. De toepassing met Intelligent Motion-technologie om de mechanische aanpassingen voor alledaags bedrijf te elimineren, vermindert verborgen kosten voor fabrikanten en zorgt voor een hogere productiviteit.’

Macropak

De Videojet LPA 9550 zal van 30 september tot en met 3 oktober te zien zijn op de Macropak in de jaarbeurs Utrecht, hal 1 stand D008.

Voor meer informatie over het Videojet 9550 LPA-systeem: tel. (0345) 63 65 22 of Videojet.nl.

Reageer op dit artikel