nieuws

Van Rooi Meat breidt locatie Helmond uit

Marktberichten

Van Rooi Meat heeft haar productielocatie in Helmond uitgebreid. De uitbeenruimte, kapafdeling, inpakafdeling en het vrieshuis zijn al in gebruik genomen. Over twee weken zal ook de baconproductie in Helmond beginnen.

Van Rooi Meat breidt locatie Helmond uit

De slachterij in Helmond is nu uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. De vloeroppervlakte is in totaal met ruim 50.000 vierkante meter uitgebreid. Om het perceel zo optimaal mogelijk te benutten, is er ook een aangrenzend stuk grond gekocht voor de bouw van een parkeergarage met meer dan vierhonderd parkeerplaatsen. Door deze uitbreiding van het bedrijf worden alle stappen in het proces – van slachten naar uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen – onder één dak gedaan. Alle machines zijn vanuit Someren en Almere verhuisd naar Helmond.

Voordelen voor retailers

Naast het slachten en uitsnijden wat al in Helmond gebeurde, wordt het vlees nu ook in Helmond verder uitgebeend en verwerkt voor retail. De verdere verwerking vindt direct plaats, wat als voordeel heeft dat het vlees al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer kan zijn. Alle andere stromen kunnen (vers en/of ingepakt en ingevroren) gebruikt worden voor specifieke markten. Alle onderdelen van het varken worden dus verwaard op één locatie. “Dat zorgt voor een unieke situatie die vele voordelen oplevert, zoals transparantie in de keten, kostenbeheersing, flexibiliteit, optimale controle en kwaliteit en een constante aanvoer van nieuw vers vlees doordat er 20 uur per dag geslacht kan worden”, aldus Van Rooi.

Van Rooi Meat maakt zich nu op voor Fase 2 van de verbouwing die gepland staat voor december van dit jaar; het opleveren van de overige verdiepingen in de verwerkingsunit en de (hoofd)kantoorruimte.

Reageer op dit artikel