nieuws

Slachtveemarkt moeizaam stabiel

Marktberichten

De noteringen voor slachtrunderen van de veemarkt in Bunnik zijn maandag ongewijzigd gebleven.

Slachtveemarkt moeizaam stabiel

In vergelijking met de voorgaande week is er een iets grotere aanvoer van koeien geweest (plus 10 naar 122 stuks).

Dat is voor deze periode van het jaar hoger dan in beide voorgaande seizoenen. Het sluit aan bij de prognose van meer uitstoot van koeien uit de melkveehouderij, in het licht van (tot nog toe beperkte) prijsverlaging voor de melk en de gedrukte stemming op de internationale zuivelmarkt. Dankzij verbeterd weer zullen melkveehouders zich deze week minder bezig houden met afvoer van koeien naar de slachterij, maar op termijn komt daar meer aanbod van runderen. Het is al iets te zien aan toenemend gemiddeld slachtgewicht, dat het hele jaar relatief laag is geweest.

In overeenstemming met de matige stemming op de rundvleesmarkt blijven de prijzen relatief laag. Ook in Duitsland is de afzet van uitgemolken koeien maar moeizaam. Het aanbod slachtstieren groeit daar, bij een niettemin ongewijzigd prijspeil. Doorgaans stijgen in Duitsland de prijzen voor de betere kwaliteiten rundvlees na de zomervakanties.

Reageer op dit artikel