nieuws

SKV verbiedt opzet kalveren uit deel Estland

Marktberichten

De opzet van kalveren uit de districten Valga en Viljandi in Estland is met onmiddellijke ingang verboden.

SKV verbiedt opzet kalveren uit deel Estland

Dit heeft de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) besloten. Reden is dat in de betreffende gebieden Afrikaanse Varkenspest (AVP) is vastgesteld. Eerder werd om die reden al de opzet van kalveren uit delen van Letland, Litouwen en Polen verboden.

Voor kalveren uit anderen delen van Estland gelden aanvullende importeisen. Enkele daarvan zijn: de vleeskalveren zijn niet afkomstig uit het risicogebied en zijn niet aanwezig geweest op een controlepost of verzamelplaats in het risicogebied en het paspoort van ieder kalf uit Estland dient digitaal aan de SKV te worden verstrekt, en de vleeskalveren worden rechtstreeks vanaf de verzamelplaats naar de vleeskalverhouderij getransporteerd en per vervoerseenheid in één keer gelost. Ook moeten extra hygiënemaatregelen (reiniging en ontsmetting vervoermiddelen) in acht worden genomen, en vleeskalveren mogen alleen van het bedrijf worden afgevoerd naar de slachterij.

Reageer op dit artikel