nieuws

Nieuwe voorzitter Nepluvi

Marktberichten

Gert-Jan Oplaat wordt de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi).

Nieuwe voorzitter Nepluvi

Het bestuur draagt hem voor aan de Algemene Ledenvergadering op 29 oktober. Als de leden instemmen met de voordracht volgt Oplaat (49) per 1 januari 2015 Jan Odink (70) op, die deze functie sinds 1 januari 2004 vervulde. Oplaat zal dan de Nederlandse pluimveeslachterijen ook vertegenwoordigen in de Europese organisatie van de pluimveeverwerkende industrie (Avec).

Oplaat wordt voorgedragen vanwege zijn praktische kennis en zijn ruime politieke en bestuurlijke ervaring in meerdere functies bij bedrijven en verschillende maatschappelijke organisaties. Zo was de ex-pluimveehouder van 1998 tot 2006 lid van de Tweede Kamer (VVD) en van 2008 tot begin van dit jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel van centraal Gelderland.

Oplaat heeft na lang wikken en wegen ingestemd met zijn benoeming, mede omdat hij na zeven jaar moet stoppen als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). ,,Het is moeilijk afscheid te nemen van de NVP.” Afgelopen vrijdag heeft hij het dagelijks bestuur van de NVP ingelicht over zijn voordracht als Nepluvi-voorzitter. Wie hem bij NVP opvolgt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel