nieuws

Hobbykoks verdienen geld met zelfbedacht recept

Marktberichten

Recipay is gelanceerd in Nederland. Dit is het eerste internetplatform waar consumenten hun favoriete recepten kunnen publiceren en er direct geld mee kunnen verdienen. Het concept is simpel.

Hobbykoks verdienen geld met zelfbedacht recept
Hobbykoks: vanaf nu klinkende munt voor je eigen recept.

Op Recipay.com staan aanbiedingen van voedselmerken, met het verzoek aan gebruikers om er een recept bij te bedenken. Bij elke aanbieding staat een beschrijving aan welke eisen het gerecht moet voldoen. Gebruikers kiezen minimaal één van de product, creëren hiermee een gerecht en delen dat recept op dezelfde site. Daarna ondergaat iedere inzending een kwaliteitscheck, waarna de thuiskok voor een goedgekeurd recept wordt uitbetaald in klinkende munt.

Recipay slaat met dit platform een brug tussen consumenten en voedingsmerken. Enerzijds kunnen keukenprinsen, hobbychefs en beginnelingen via de site lgeld verdienen. Anderzijds betrekken bekende merken met deze gloednieuwe marketingtool op een interactieve wijze consumenten bij het merk. In Frankrijk is dit nieuwe concept al een groot succes. Daar verdienen sommige hobbykoks substantiële bedragen met hun recepten. Nu kunnen ook de Nederlandse thuiskoks aan de slag.

De enige voorwaarde is dat je kookt met producten van merken die op de site worden aangeboden. Volgens Recipay zijn dit toegankelijke en makkelijk verkrijgbare merken. Na het insturen wordt ieder recept door een deskundig panel gecontroleerd. Een recept met een foto van het eindresultaat wordt beloond met tien euro. Wanneer de gebruiker van meerdere stappen in het kookproces foto’s maakt, levert een recept vijftien euro op. Naast dat gebruikers er leuke bijverdiensten aan overhouden, zorgt het delen van recepten voor een grote verspreiding van de keukencreaties onder een breed publiek.

Reageer op dit artikel