nieuws

OnOff Spices! komt met biologische Thaise kokosroom

Marktberichten

OnOff Spices! uit Amsterdam komt met biologische kokosroom uit Thailand. Kokosroom is een onmisbaar ingrediënt in de Thaise keuken. Zo wordt het gebruikt bij de bereiding van Thaise curry’s en is het de basis van de bekende Thom Kha Kai Soep.

OnOff Spices! komt met biologische Thaise kokosroom
Jonge kokosnoten. Nog even en ze worden verwerkt in de nieuwe room van OnOff Spices!

De meeste slagers kennen kokosmelk al, maar weten vaak niet dat er een verschil is tussen kokosroom en kokosmelk. Kokosroom wordt geproduceerd door het witte vruchtvlees van de kokosnoot te vermalen en te dompelen in water. Het vet uit het kokosvlees trekt dan in het water. Dit vocht wordt daarna nog een aantal keren over het kokosvlees gegoten, waardoor de room ontstaat. Deze room heeft hierdoor altijd een vetgehalte van minimaal twintig procent.

Kokosmelk wordt gemaakt door het al eerder voor de kokosroom gebruikte kokosvlees nogmaals te gebruiken. Het vetgehalte van kokosmelk is daardoor altijd een stuk lager, tot soms zelfs maar vijf procent.

Bij de zoektocht in Thailand naar een producent van biologische kokosroom kwam directeur Onno Stienen uit bij een fabrikant die gebruik maakt van biologisch geteelde kokosnoten uit de provincie Prajuab Khiri Khan, aan de kust van de Thaise Golf in Zuid-Thailand.

De kokosroom is verkrijgbaar bij Marqt.

Reageer op dit artikel