nieuws

Gouden Broccoli voor Wilfred Genee

Marktberichten

TV-presentator Wilfred Genee (VI Oranje, RTL 4 & 7) ontving gisteren in Scheveningen de Gouden Broccoli. De award is een aanmoedigingsprijs voor diegene die zich op een creatieve manier inzet voor de promotie van goed en gezond voedsel.

Gouden Broccoli voor Wilfred Genee
Wilfred Genee, gisteren in Scheveningen, geflankeerd door de presentatrice die hem de Goude Broccoli overhandigde, Miljuschka Witzenhausen. Foto: PR.

Samen met zijn vrouw schreef Wilfred een boek om meer kinderen aan te zetten tot gezond eten. Het boek ‘Vullen of Voeden’ laat de zoektocht zien die Lili en Wilfred zelf als ouders hebben doorgemaakt om er achter te komen welke producten nu echt gezond zijn, en daarmee een positief effect hebben op de gezondheid van je kind.

Volgens het juryrapport zet Genee zich op een bijzondere manier in om gezond voedsel te promoten bij een doelgroep waar dat hard nodig is. Genee probeert met name het aanbod van voedsel in sportkantines, naast de bekenden frikandellen en ballen gehakt, uit te breiden met een ‘groenere keus’.

Reageer op dit artikel