nieuws

Rentokil opent pop-up insectensnackrestaurant

Marktberichten

Op 4 juni opent Rentokil, ongediertebestrijder te Amsterdam, een pop-up restaurant (‘Pestaurant’, volgens Rentokil) waar iedereen die durft insecten kan proeven. Op deze manier vragen de bestrijdingsexperts aan de vooravond van het ‘insectenseizoen’ op ludieke wijze aandacht voor het bestrijden van insecten, ondermeer in slagerijen.

Rentokil opent pop-up insectensnackrestaurant
Rentokil wenst u een smakelijke voortzetting. (Foto: PR)

De zomer is op komst en ongedierte zoals wespen, vliegen en mieren kunnen dan voor flinke overlast zorgen. Rentokil bedacht daarop iets bijzonders. Op het menu van staan ‘mini muffins met Buffalo wormen’, ‘chocosprinkhanen’, ‘sour cream krekels’ en ‘barbecue meelwormen’. Volgens foodexperts breekt het eten van insecten als snacks dit jaar nog definitief door.

Naast een chef-kok, gespecialiseerd in het bereiden van gerechten met insecten, is de entomoloog van Rentokil aanwezig om toelichting te geven op trends en ontwikkelingen op gebied van insectenplagen en bestrijding in Nederland. Het tijdelijke restaurant (1 Dag, Utrecht, Hoog Catharijne, van 09.30 uuur tot 17.30 uur, opent diezelfde dag ook in België, Brazilië, Australië, Denemarken, Dubai, Frankrijk, Trinidad, Turkije, VS en Groot Britannie. Iedereen die geïnteresseerd is in het proeven van een insect mag langskomen. Reserveren is niet mogelijk.

Reageer op dit artikel