nieuws

Lagerehuur.nl helpt slagers bij huurverlaging

Marktberichten

Organisatie Lagerehuur.nl belooft slagers juridische hulp bij het vinden van wettelijke mogelijkheden tot huurverlaging van het winkelpand. ‘Veel winkeliers maken zware tijden door. Stijgende lasten en minder inkomsten zorgen ervoor dat er flink gesneden wordt in de kosten. Huurkosten worden echter vaak ongemoeid gelaten. Ten onrechte. In veel gevallen hebben winkeliers het recht om hun huurprijs opnieuw te laten vaststellen’, aldus de organisatie.

Lagerehuur.nl helpt slagers bij huurverlaging
Lagerehuur.nl: juridische ondersteuning. Foto: PR.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de winkelstraten van Nederland: meer leegstand, concentratie op A-locaties en minder winkelend publiek. Huurprijzen dalen al jaren. Voor ondernemers die op het punt staan een nieuwe winkel te beginnen is dit natuurlijk goed nieuws. Bestaande winkeliers, waaronder slagers, die te maken hebben met vaak langlopende huurcontracten, kunnen hier echter ook van profiteren, maar laten deze mogelijkheid massaal onbenut.

De eerste stap naar een lagere huurprijs is dat de situatie van de winkelier wordt getoetst aan de wettelijke regelgeving. Als de winkelier het recht heeft om zijn of haar huurprijs te laten toetsen, dan wordt een vervolgtraject gestart. Lagerehuur.nl schakelt een vastgoeddeskundige in en treedt in contact  met de verhuurder. Hierbij wordt altijd een constructieve samenwerking met de verhuurder nagestreefd. Slagers betalen daarvoor een eenmalige entree van € 375,00. Daarnaast brengt Lagerehuur.nl alleen een vergoeding in rekening, als er ook echt een lagere huurprijs wordt gerealiseerd.

Lagerehuur.nl is opgericht door juristen en advocaten met affiniteit in de vastgoedbranche. Vanuit de overtuiging dat winkeliers nu veel laten liggen, is besloten om verder te specialiseren op het gebied van huurprijsverlaging in Nederland. Door nauw samen te werken met o.a. taxatie- en vastgoedspecialisten, en met steun van belangenorganisaties, wordt aan de behoefte van winkeliers gehoor gegeven.

Reageer op dit artikel