nieuws

Slagerij brandveilig versieren

Marktberichten

Met het WK Voetbal in aantocht zijn veel slagers volop aan de gang om hun winkel een vrolijk, oranje tintje te geven. Niet alleen wat betreft producten. Maar ook als het gaat om aankleding van de zaak. Let daarbij goed op de brandveiligheid van het decoratie-materiaal.

Slagerij brandveilig versieren
Brandveilig versieren: van levensbelang. Foto: Koos Groenewold.

Slingers, textiel, vlaggetjes en andere versieringen bepalen hoe snel een brand om zich heen grijpt. Kies daarom voor versieringen die niet gemakkelijk ontvlambaar zijn en houdt u als slager aan de voorschriften. Er zijn veel brandveilige versieringen op de markt. Soms gemaakt van veilige materialen zoals aluminiumfolie en soms geïmpregneerd. Het is echter niet eenvoudig te zien welke materialen veilig zijn en welke niet. Vraag uw leverancier daar dus nadrukkelijk naar en kijk op de verpakking.

Het kan zijn dat u de brandveiligheid moet aantonen aan een toezichthouder van de gemeente. Bewaar de verpakking daarom goed, anders is dit niet meer te achterhalen. Sommige fabrikanten leveren bij hun product een certificaat. De brandweer verschaft online duidelijkheid over brandveilig versieren.

Reageer op dit artikel