nieuws

Nieuwe koeltechniek Air Products

Marktberichten

Air Products toont op Empack nieuwe toepassingen voor koelen en verpakken van voedingsmiddelen.

Nieuwe koeltechniek Air Products

Tijdens de Empack, die op 2 en 3 april in De Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch wordt gehouden, laat Air Products een drietal belangrijke ontwikkelingen voor de voedingsmiddelenindustrie zien. De Freshline® LIN-IS oplossing is een techniek voor het koelen van voedingsmiddelen met behulp van vloeibare stikstof tijdens het productieproces. Met de vernieuwde Freshline® QS tunnelfreezer kunnen rauwe voedingsmiddelen, bereide producten en kant-en-klaar maaltijden zeer kosteneffectief ingevroren worden. Tenslotte zijn de nieuwe Freshline Plus gascilinders op Empack te zien, die speciaal ontwikkeld zijn voor de toepassing van Modified Atmosphere Packaging (MAP) van voedingsmiddelen. Air Products is tijdens Empack te vinden op stand C114.


De meest recente innovatie van Air Products is de Freshline® LIN-IS oplossing voor topinjectie van vloeibare stikstof. De nieuwe technologie is bedoeld voor een betere temperatuurbeheersing bij de productie van hittegevoelige of reactieve voedingsproducten zoals deeg, dat gist bevat, of sauzen, die de neiging hebben te schuimen. Door vloeibare stikstof onderin het mengsel te injecteren, hetgeen nu meestal gebeurt, en tegelijkertijd boven het mengsel te vernevelen worden de mogelijkheden om de temperatuur tijdens het productieproces te beheersen aanzienlijk verbeterd. Daardoor verbeteren ook de kwaliteit, de smaak en het uiterlijk van de producten.

Reageer op dit artikel