nieuws

Lammerseizoen Schotland op tv

Marktberichten

Op BBC 2 wordt deze week tot en met 28 maart, elke avond om 21.00 uur Nederlandse tijd het programma ‘Lambing Live’ uitgezonden. Hierin wordt een Schotse farmer, The Dykes Familie, gevolgd tijdens de start van het lammerenseizoen.

Lammerseizoen Schotland op tv

The Dykes hebben een farm met zowel schapen, lammeren, runderen en ponnies in de Scottish Borders ten zuiden van Edinburgh. Lambing Live geeft een goed beeld van hoe boerenfamilies in Schotland leven met hun gezin en hun dieren in de natuur. Het lammerenseizoen is voor deze families de drukste en mooiste periode van het jaar.

Scotch Lamb

Boeren met passie voor hun lammeren werken in harmonie met de natuur om Scotch Lamb PGI te produceren. Schotland staat bekend om haar uitgestrekte ruige graslanden, heldere rivieren en zuivere lucht. Maar liefst 82% van alle landbouwgrond in Schotland is gras en heuvellandschap, ideaal voor extensieve begrazing door lammeren in de ongerepte natuur. Echte familiebedrijven waar generatie op generatie de kennis en kunde wordt doorgegeven, vormen de kern van de landbouw in Schotland.

PGI-status

Scotch Lamb heeft de Protected Geopgraphical Indication (PGI) status. In het Nederlands: Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Deze erkenning wordt door de Europese Commissie uitsluitend toegekend aan producten die van hoge kwaliteit zijn en geproduceerd zijn volgens zeer strikte richtlijnen en onder de strengste normen voor veeteelt en dierenwelzijn.
De schapen in Schotland zijn echte vleesrassen. Rassen die prima gedijen in het ruige landschap en het weerbarstige Schotse klimaat zoals de Scottish Blackface en Scottish Mule.

Reageer op dit artikel