nieuws

’t Verswarenhuys: dit jaar drie winkels in Noord-Brabant

Marktberichten

De nieuwe keten van verswinkels ’t Verswarenhuys wil dit jaar beginnen met drie winkels in de provincie Noord-Brabant. Daarna moet de formule via franchising verder gaan groeien. Dat zegt initiatiefnemer Ruud van Oers uit Den Dungen in een interview met het Brabants Dagblad. De nieuwe formule is gebaseerd op de gelijknamige winkel die twee jaar geleden door de broers Van de Laarschot is geopend in Beek en Donk. ‘Ik heb daarom hun idee overgenomen. De broers gaan verder als franchisenemer van mijn keten ’t Verswarenhuys. Roland van de Laarschot treedt op als formulemanager om nieuwe franchisenemers van de keten te instrueren en ze te helpen.

’t Verswarenhuys: dit jaar drie winkels in Noord-Brabant
't Verswarenhuys

Ruud van Oers zegt niet te snel te willen groeien. ‘Dit jaar streven we naar drie vestigingen in Brabant. Een snellere groei is vaak funest, zo laat de geschiedenis zien. Logistiek is het bovendien handig om die vestigingen in de buurt te houden. Later willen we de onderneming, in verschillende modules, over Nederland uitrollen.’ ’t Verswarenhuys, dat een plek wil veroveren tussen de supermarkt en de speciaalzaak in, richt zich voorlopig op vestigingen in dorpen met een achterland van ongeveer 30.000 inwoners. ‘Gericht op klanten in de 50-plus-leeftijd, die goed gastheerschap van de ondernemer waarderen.’

Ook het prijsniveau moet tussen de supermarkt en de speciaalzaak in komen te liggen. Van Oers denkt de concurrentie aan te kunnen met de supermarkt. ‘De huidige supermarkten zullen door hun omvang steeds logger worden. Hun efficiency zal alleen maar groter worden, waardoor het aanbod van die winkels steeds meer van hetzelfde wordt, terwijl het in aantallen alleen maar uitdijt. In dergelijke winkels heeft een koper constant last van keuzestress. Ik geloof daarom dat het publiek verswinkels gaat omarmen. Wij zijn onderscheidend in aanbod en beleving. Natuurlijk zal de prijsbewuste consument blijven. Maar zijn sentiment verschuift wel.’

Reageer op dit artikel