nieuws

Espera reduceert etiketteerfouten

Marktberichten

Espera-Nederland BV ontzorgt met diverse oplossingen voor het zogenaamde ‘nieuwerwets etiketteren’.

Espera reduceert etiketteerfouten

Met ingang van 13 december 2014 dienen alle etiketten van verpakte voedingsmiddelen te voldoen aan de nieuwe regelgeving: de Europese verordening 1169/2011. Vooral de verpakkers van verse levensmiddelen staan voor een uitdaging: bijna alle etiketten van verse voeding moeten namelijk aangepast worden. Espera ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines: van eenvoudige handmatig bediende etiketteermachines tot geheel volautomatische weeg-/uitprijsmachines. Vanuit Heeze NB worden machines, onderdelen en service geleverd aan vooral verpakkers van verse levensmiddelen.

Samen met haar partners Précon, Etiket-Nederland, Reflex Systems en Toshiba heeft Espera tijdens diverse seminars gebruikers informatie hierover verstrekt en hen op weg geholpen om een veranderingsprogramma op te starten en zo op tijd klaar te zijn voor de nieuwe eisen. De logische volgende stap is een tool voor opmaak van allergenen en voedingswaardetabel. De Espera software verzorgt de declaratie van de verplichte allergenen in vet, onderstreept en/of cursief.

Reageer op dit artikel