nieuws

Goud voor gehaktballen De Guijt

Marktberichten

Voor het eerst is een product naar receptuur van cateraar Hutten en slager Pennings (foto) bij de slagersvakbeurs VAS in Amsterdam in de prijzen gevallen. De gebraden gehaktballen van De Guijt kregen het predicaat Goud.

Goud voor gehaktballen De Guijt

Nóg drie producten onder de vlag van het duurzame foodlabel De Guijt kregen die kwalificatie en vier ontvingen zelfs Goud met ster, de hoogste beoordeling. De gebraden gehaktballen worden gemaakt naar een gezamenlijke receptuur van de koks van Hutten en Pennings.

De Guijt is het label van duurzame producten van Hutten en haar ‘Helden’. Zo noemt de cateraar uit Veghel de regionale boeren, telers en kwekers waarvan onder meer groenten, fruit en vlees worden betrokken. Het vlees van de prijswinnende gehaktballen wordt geleverd door onder andere ‘held’ Henk Broeders, rundveehouder in Berkel-Enschot.  Bijna behaalden ‘de ballen’ van 25% rund- en 75% varkensvlees K.D.V. (Keten Duurzaam Varkensvlees) goud met ster, de hoogste beoordeling. Maar de jury vond de smaak een tikkeltje te zout. ‘Jammer, maar voor ons reden om nog eens goed de smaak te testen en eventueel de receptuur aan te passen. Al blijft het de smaak van de vier juryleden’, aldus Pennings. De producten die wél Goud met ster kregen zijn: gebraden rosbief Bief Select, mini gebraden Canadese ham K.D.V., Meijerij ham K.D.V. en de peppadewpaté. Goud was er voor: rookvlees Bief Select, gebraden noten gehakt en de Veghelaartjes, gekruide gehakstaafjes met champignons en kaas. Alle producten vallen onder de vlag van De Guijt c.q. en worden door Hutten in haar ruim 100 bedrijfsrestaurants geserveerd. En Pennings verkoopt de gebraden gehaktballen in zijn winkel aan de Hoofdstraat in Veghel.

Meer info: www.hutten.eu, www.de-guijt.nl, www.penningsbv.nl

Reageer op dit artikel