nieuws

Nieuwe inpaklijn Marvu succesvol bij Vitelco

Marktberichten

De productie van slachterij en uitbeenderij Vitelco is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Om die groei op te vangen heeft het bedrijf geïnvesteerd in een inpaklijn van Marvu foodprocessing equipment, waardoor er meer volume in minder uren geproduceerd kan worden.

Nieuwe inpaklijn Marvu succesvol bij Vitelco

In 2005 werden er bij Vitelco wekelijks 3000 kalveren geslacht, inmiddels zijn dat er 6500 tot 7000. De nieuwe inpaklijn van Marvu zorgt ervoor dat er meer volume in minder uren geproduceerd kan worden en dat de kwaliteit beter gewaarborgd blijft. Paul Meeuwissen, operationeel directeur van Vitelco, zegt dat de productie van Vitelco dankzij de nieuwe inpaklijn weer met 25 procent is gegroeid.

Bovendien kan Vitelco met de nieuwe inpaklijn klantspecifiek produceren: ‘Tegenwoordig worden er bijna geen producten meer met been gegeten’, zegt Paul Meeuwissen. ‘Wij hebben een grote snijzaal waar de karkassen uitgebeend worden en de specifieke technische delen op snit worden gesneden, zodat we onze producten klantspecifiek kunnen aanleveren. Door de nieuwe lay-out in de snijzaal en de interne logistieke aanpassingen op de inpaklijn kan er efficiënter worden gewerkt.’

Reageer op dit artikel