nieuws

KBBL’s controlesysteem geaccepteerd door NVWA

Marktberichten

Het zelfcontrolesysteem van KBBL Inspectie, Zekerheid in Veilig Voedsel, is geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Dat betekent dat bedrijven die het certificaat van KBBL behalen in aanmerking komen voor verminderd toezicht door de NVWA.

KBBL’s controlesysteem geaccepteerd door NVWA

Het zelfcontrolesysteem is bedoeld voor bedrijven die werken met een hygiënecode, dit kunnen individuele bedrijven zijn, maar ook formulebedrijven. Zekerheid in Veilig Voedsel is gebaseerd op een onaangekondigde (jaarlijkse) controle waarbij elk onderdeel uit de geldende Hygiënecode en wetgeving wordt getoetst.

Bedrijven die op alle onderdelen tachtig procent of hoger scoren ontvangen het certificaat. Dat heeft een geldigheidsduur van een jaar. Hiermee komt het bedrijf in aanmerking voor verminderd toezicht door de NVWA.

Rapportages van de inspecties zijn digitaal te volgen via kwaliteitsmanagementsysteem QPMS (Quality Performance Management System). Mocht er een afwijking gevonden zijn kan de ondernemer zelf de acties die ondernomen zijn ter verbetering bijhouden en doorvoeren. Daarna controleert KBBL tijdens een vervolginspectie of de situatie is verbeterd.

Reageer op dit artikel