nieuws

Slager onderscheidt zich met rauwkost

Marktberichten

In België is voorgesneden rauwkost heel populair onder slagers. Het zorgt voor extra klandizie.’ Dat liet Frank van der Werf van Bonfait weten tijdens MeatExpo in Kortrijk (24 t/m 27 maart).

Slager onderscheidt zich met rauwkost

In Nederland wil de slager er nog niet echt aan, stelt Frank van der Werf van Bonfait. ‘In ons land zijn ondernemers behoudender dan bij onze zuiderburen. Dat merk ik regelmatig bij de presentaties tijdens regio-avonden voor Keurslagers die ik ook in België verzorg. Produceren van rauwkostsalade hoeft niet arbeidsintensief te zijn.’ Van der Werf doelt op de voorgesneden rauwkostmixen die Bonfait levert zoals huisgemaakte rauwkost, groentemix en fantasiemix. ‘Er zit niet heel veel marge op, maar het trekt wel extra klanten.’

Meer over MeatExpo in Vleesmagazine van april.

Reageer op dit artikel