nieuws

Gas besparen met Dansensor

Marktberichten

Nieuwe technologie van Dansensor biedt uitkomst als het gaat om gasbesparing. Op vier lijnen werden de nieuwe MAP Check 3 gasanalysator en de MAP Mix Provectus gasmenger geïnstalleerd bij de Deense vleeswarenproducent Tulip.

Gas besparen met Dansensor

Samen zorgen de analysator en menger voor constante monitoring van het gasmengsel en automatische correctie van de gasflow voor kwaliteitsverbetering en kostenbesparing. Op 4 lijnen werd een gasbesparing bereikt van 30 tot 40% en konden de handmatige controles met de helft worden teruggebracht. Tulip produceert nabij Aalborg dagelijks ca. 90 ton worstjes. 60 ton wordt voor langere houdbaarheid en versheid verpakt onder beschermende atmosfeer (CO2, N). Dit gebeurt op 20 verpakkingslijnen.


Meer informatie is te verkrijgen bij de stand van Gullimex op de Bakkersvak 2013 (C1006) of de EMPACK 2013, standnr. C101.

Info: 074 265 77 88.

Reageer op dit artikel