nieuws

Ishida ondersteunt Hider Food Imports

Marktberichten

De technologie van Ishida op het gebied van multiheadwegers en controlewegers biedt voedingsmiddelenproducent en -verpakker, Hider Food Imports Ltd., de mogelijkheid om blijvende groei te realiseren.

Ishida ondersteunt Hider Food Imports

Als onderdeel van dit groeiprogramma heeft het bedrijf twee Ishida DACS-W controlewegers met integrale metaaldetectors geïnstalleerd, die voldoen aan de huidige specificaties en vereisten van de grootste supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk en die Hider hebben geholpen om een accreditatie van de BRC (het British Retail Consortium) te verkrijgen.
Het bedrijf verpakt 75 tot 100 verschillende productsoorten in 250 verschillende verpakkingsmaten, met gewichten die variëren van 15 gram t/m 3 kilo. De 10-kops multiheadwegers van Ishida bieden voldoende flexibiliteit om deze grote verscheidenheid aan producten en verpakkingen te verwerken; de wegers beschikken over verwisselbare hoppers met verschillende oppervlakteafwerkingen om de uiteenlopende eigenschappen van individuele artikelen te verwerken, bijvoorbeeld producten die plakkerig zijn of snel beschadigen. Van even groot belang zijn de snelle en efficiënte productwisselingen, waarbij voorgeprogrammeerde doelgewichten met één druk op de knop kunnen worden opgevraagd via de remote besturingseenheid van de weger.
De onlangs geïnstalleerde combinaties van controleweger en metaaldetector van Ishida zijn geconfigureerd conform de vereisten van de supermarkten, met o.a. aparte bins voor afgekeurd product als gevolg van verontreinigende metalen en incorrecte gewichten, interne waarschuwingssystemen voor afgekeurd product en een lichtsysteem op basis van kleuren om onderscheid te maken tussen verschillende problemen. De controlewegers kunnen ook waardevolle informatie verschaffen voor verdere controletaken en de herleidbaarheid van producten.

Reageer op dit artikel