nieuws

Witte vleesbakken; schoner en traceerbaar

Marktberichten

DOETINCHEM – De bekende rode Eurovleesbak heeft er een concurrent bij. De E performance Euro vleesbak is een bak met dezelfde maten, maar crèmewit van kleur.

Witte vleesbakken; schoner en traceerbaar

DOETINCHEM – De bekende rode Eurovleesbak heeft er een concurrent bij. De E performance Euro vleesbak is een bak met dezelfde maten, maar crèmewit van kleur.

Het bedrijf Georg Utz ontwikkelde in samenwerking met de Duitse supermarktketen Edeka de crèmewitte vleesbakken. Door de exact gespecificeerde kleur is niet virgin kunststof bijna uitgesloten. De bakken zijn aan vier zijden voorzien van in-mould barcodelabels, elke bak heeft een uniek nummer waarin de fabrikant en de inhoud is vastgelegd.

De bakken zijn leverbaar in de afmetingen E1 (600x400x126mm) en E2 (600x400x201mm). De bakken worden in de Benelux alleen geïmporteerd door Engels.

Door de concurrentie komt de prijs van de rode vleesbakken onder de prijs van 2 kilo virgin HDPE kunststof met pigment. Daardoor kan er geen nieuw plastic ingezet worden. Steekproeven toonden al cadmiumhoudende kleurstof aan. Malafide leveranciers geven desondanks levensmiddelenechtheid af. 

Reageer op dit artikel