nieuws

Op bezoek bij Mangalica varken

Marktberichten

ROTTERDAM – Het Hongaarse Mangalica varken, ook wel wol- of woelzwijn genaamd, staat bekend om het hoge intramusculaire vetgehalte van het vlees. Patoya Trading uit Rotterdam ging onlangs op werkbezoek naar Hongarije.

Op bezoek bij Mangalica varken

ROTTERDAM – Het Hongaarse Mangalica varken, ook wel wol- of woelzwijn genaamd, staat bekend om het hoge intramusculaire vetgehalte van het vlees. Patoya Trading uit Rotterdam ging onlangs op werkbezoek naar Hongarije.

Vanwege het intramusculaire vetgehalte heeft het vlees een sublieme smaak en malsheid. Het Mangalica vet smelt bij een lage temperatuur hetgeen dit effect nog extra versterkt tijdens de bereiding ervan. Betoverd door de charme van het dier en de superieure kwaliteit van het vlees ging Patoya Trading uit Rotterdam onlangs op werkbezoek bij de grootste Mangalica producent uit Hongarije en bezocht daar de Mangalica boerderijen.

Geïnspireerd door dit tweedaagse bezoek is het bedrijf aan de slag gegaan en heeft een vaste lijn weten te creeëren die een constante aanvoer van het verse segment Mangalica voor de Nederlandse en Belgische markt moet garanderen. Patoya Trading is een jonge organisatie die zich volledig richt op exclusieve vleesproducten uit alle werelddelen.

Reageer op dit artikel