nieuws

‘Dag van de slager’ bij De Jager

Marktberichten

DORDRECHT – De Jager BV, groothandel in slagerij- en horecabenodigdheden, houdt op 29 oktober op haar bedrijfsterrein de ‘Dag van de slager’.

‘Dag van de slager’ bij De Jager

DORDRECHT – De Jager BV, groothandel in slagerij- en horecabenodigdheden, houdt op 29 oktober op haar bedrijfsterrein de ‘Dag van de slager’.

Op deze dag is het bedrijfspand omgetoverd tot een overdekte versmarkt waar men de producten van de deelnemende slagers kan proeven. ‘Met deze deelnemers willen we de slagers uit onze regio weer opnieuw op de kaart zetten,’ laat Jan de Jager weten. ‘Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan antieke slagerij-apparatuur te bezichtigen en houdt kunstschilder Nelleke de Waard een expositie.’ 

Toegangshek en jubileum
De belangrijkste redenen voor dit bijzondere initiatief zijn het 60-jarig jubileum van De Jager BV en de plaatsing van het toegangshek van het voormalig slachthuis van Dordrecht op hun terrein. Het kunstwerk van Dordtenaar Philip Kouwen (1922-2002) stond weg te roesten aan de Papendrechtsestraat in Dordrecht, maar is gerestaureerd en opgeknapt en staat nu op het terrein van De Jager BV.

De deelnemers aan deze dag zijn diverse slagerijen uit de Drechtsteden. Deelnemers laten hun specialiteiten laten proeven en geven uitleg over hun producten. Daarnaast zullen er diverse demonstraties te zien zijn over uitbenen, kookdemonstraties en barbecuedemonstraties. Al deze demonstraties en proeverijen zijn gratis, evenals de toegang tot dit evenement. 

Klik hier voor alle informatie over het evenement
 

 

Reageer op dit artikel