nieuws

Barbecue-innovatie van Boska Holland

Marktberichten

BODEGRAVEN – Wie aan barbecue denkt, denkt in eerste instantie aan vlees, vis en misschien een groentenspies. Toch kan vanaf deze zomer ook kaas regelmatig op het barbecuemenu verschijnen.

Barbecue-innovatie van Boska Holland

BODEGRAVEN – Wie aan barbecue denkt, denkt in eerste instantie aan vlees, vis en misschien een groentenspies. Toch kan vanaf deze zomer ook kaas regelmatig op het barbecuemenu verschijnen.

Boska Holland introduceert namelijk de Barbeclette. Een opvallende naam voor een opvallende verschijning. Raclette is een van de nationale gerechten van Zwitserland en is in Nederland vooral bekend bij wintersportliefhebbers.  De naam vindt zijn oorsprong in het Franse woord râcler, hetgeen schaven of schrapen betekent. Bij Raclette wordt de kaas eenzijdig verwarmd waardoor na enige tijd de zacht geworden kaas van het grote stuk kaas afgeschraapt kan worden.

Om ook tijdens het barbecueseizoen van deze kaas te kunnen genieten is er nu de Barbeclette, bedacht door Boska Holland, specialist in kaastools. ‘Leg de Barbeclette belegd met een plak kaas op het rooster van de barbecue en binnen een handomdraai heb je  heerlijk gesmolten kaas. Naast raclette kaas kan ieder smeltbare kaas op deze nieuwe barbecue-tool worden gesmolten. Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas of een pittige kaas met Italiaanse kruiden,’ laat een woordvoerder weten.

Meer informatie: www.barbeclette.nl
 

Reageer op dit artikel