nieuws

Anticondensfolie voor vrieskast

Marktberichten

Sabic, een van de grootste fabrikanten van plastics ter wereld heeft een nieuwe anticondens film ontwikkeld die juist onder vriesomstandigheden zijn werk doet. De folie is bedoeld voor de binnenkant van vrieskasten, die ook in slagerijen en bakkerijen worden gebruikt.

Anticondensfolie voor vrieskast

Sabic, een van de grootste fabrikanten van plastics ter wereld heeft een nieuwe anticondens film ontwikkeld die juist onder vriesomstandigheden zijn werk doet. De folie is bedoeld voor de binnenkant van vrieskasten, die ook in slagerijen en bakkerijen worden gebruikt.

Deze oorspronkelijk voor de skiwereld ontwikkelde folie wordt aan de binnenkant van de deur gemonteerd, en zorgt er niet alleen voor dat de deur nooit meer beslaat, maar tevens kan de deurverwarming volledig worden uitgeschakeld. De voordelen zijn evident: Altijd een vrij zicht op de producten, minder vocht in de kast, maar ook een forse energiebesparing. In Nederland wordt deze folie op de markt gebracht door het in Alkmaar gevestigde DB energie saving BV, in samenwerking met Window Gard uit Lelystad .

De voordelen van vrieskasten met glazen deuren zijn groot. Het personeel en nog belangrijker de klant hebben altijd een vrij zicht op de producten, en dit leidt sneller tot aankopen. Echter bij het openen van de deur, beslaat het glas, daarom is de deur voorzien van een glasverwarming, die de condens elimineert. Dit duurt echter 1,5 a 2 minuten, terwijl tijdens dit proces de deur niet doorzichtig is. Een ander nadeel is dat deze glasverwarming plus minus 110 watt per m² aan energie verbruikt 24 uur per dag,365 dagen per jaar, tevens moet de compressor harder werken om deze warmte weg te koelen. Dit betekent met een alsmaar stijgende stroom prijs een aanzienlijke onnodige kostenpost.

Voor meer informatie tel. 072-5113733 of http://www.dbenergysaving.nl/clarus.php

 

 

Reageer op dit artikel