nieuws

Tomassen Vlees viert 25-jarig jubileum met feestelijk event

Industrienieuws 926

Tomassen Vlees in Someren vierde afgelopen weekend haar 25-jarig bestaan met een groot jubileumevent. In de middag namen ruim duizend geïnteresseerden uit de regio een kijkje in het bedrijf. Bezoekers kwamen door middel van video’s, foto’s en verhalen van medewerkers meer te weten over het reilen en zeilen in de slachterij.

Tomassen Vlees viert 25-jarig jubileum met feestelijk event
Ruim duizend geïnteresseerden uit de regio namen zaterdag een kijkje bij Tomassen Vlees in Someren. Foto's: Tomassen Vlees

Dennis en Mike Tomassen staan aan het roer bij Tomassen vlees en verzorgen samen met zo’n twintig medewerkers de dagelijkse werkzaamheden. In de eigentijdse slachterij wordt op ambachtelijke wijze geslacht. ‘Massaproductie en optimaal rendement is niets voor ons, wij leveren liever kwaliteit’, aldus de ondernemers.

De broers namen in 1995 het bedrijf van hun ouders over en runnen het met dezelfde ambachtelijke precisie als hun voorgangers, maar maken daarbij wel gebruik van de hedendaagse technieken en apparatuur. ‘In onze slachterij voldoen we aan de strenge wetten van de Europese Unie en lopen we voorop op het gebied van landelijke regelgeving. We werken volgens de standaarden van HACCP, GRMS en integrale ketenbeheersing. Ook hebben we diervriendelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo koelen we onze runderen en varkens niet geforceerd, slachten we runderen volgens het ‘beter leven keurmerk’ en hebben we een energiezuinige koelinstallatie, extra eigen waterzuivering, gasreductie en groene energie.’ Het bedrijf blijft groeien en zich ontwikkelen, maar houdt stevig vast aan het principe van kleinschalig slachten. Wat dat oplevert? ‘Een smaakvol, stevig stuk vlees dat minder vocht verliest en langer houdbaar is’, aldus de broers Tomassen.

25-jarig jubileum

De geschiedenis van Tomassen vlees is terug te voeren naar de jaren zeventig, toen Jan en Mia Tomassen een kleinschalig boerenbedrijf begonnen. Vader Tomassen begon met huisslachtingen en dat ‘handeltje’ groeide uit tot er eind jaren ’70 een heus slachthuis werd opgericht. Om ook de consument te bedienen, werd enkele jaren later een slagerswinkel geopend. Vanwege nieuwe wet- en regelgeving én omdat inmiddels duidelijk was dat zoons Dennis en Mike de zaak over wilden nemen, werd in 1994 een nieuw EG-waardig slachthuis gebouwd op de huidige locatie, het industrieterrein in Someren.

Een van de klanten destijds, Sampers Vleesgroothandel uit Roermond, wilde in 1999 hun bedrijf verkopen. Tomassen nam Sampers over en bestond vanaf dat moment dus uit een slachterij in Someren en groothandel in Roermond. Om de verwerking en het transport makkelijk te laten verlopen, werd in 2004 in Someren bij het slachthuis een verwerkingsruimte gebouwd. Het personeel van Roermond ging mee naar de locatie in Someren waar vanaf dat moment alle werkzaamheden onder één dak plaatsvonden.

Jubileumevent

Op zaterdag 5 oktober vierde Tomassen Vlees haar 25-jarig bestaan met een groot jubileumevent. De dag begon met een open dag voor consumenten. Ruim duizend geïnteresseerden kregen alle gelegenheid om rustig in de slachterij rond te kijken en het gastvrije personeel van Tomassen vlees gaf door middel van foto’s, video’s en een persoonlijke toelichting een kijkje in de keuken van het slachthuis. Na de rondleiding stond ‘Smoker on Wheels’ klaar met overheerlijke broodjes hamburger en broodjes pulled pork, gemaakt van Ruyghveenvlees dat wordt geslacht bij Tomassen Vlees. Onder het genot van een drankje en muziek werd de middag gezellig afgesloten. Aansluitend vond een feestavond voor genodigden plaats. Ruim 550 klanten en relaties uit de sector waren te gast en genoten van een interessant bedrijfsbezoek, spetterende muzikale optredens en heerlijk eten met vlees geslacht in eigen huis. De familie Tomassen en hun personeel kijken terug op een zeer geslaagd jubileumevent.

Reageer op dit artikel