nieuws

Slagerijen Kaldenberg viert zestigjarig jubileum

Industrienieuws 401

Slagerijen Kaldenberg in Vuren vierde afgelopen zaterdag haar zestigjarig jubileum. De broers Joop en Piet Kaldenberg staan al dertig jaar met veel passie aan het roer en willen samen met de derde generatie het familiebedrijf verder uitbouwen. In een veranderende vleesmarkt probeert de onderneming zich te onderscheiden met het aanbieden van kwaliteitsvlees.

Slagerijen Kaldenberg viert zestigjarig jubileum

Onder de naam Natuurvlees biedt Slagerijen Kaldenberg duurzaam Nederlands rundvlees aangeboden met twee sterren Beter Leven. ‘Vanuit de klanten kregen we de vraag naar een stukje duurzaam eerlijk vlees uit Nederland’, vertelt Joop Kaldenberg. ‘We zijn op zoek gegaan naar de juiste oplossing en hebben vervolgens Natuurvlees geïntroduceerd. Ons Natuurvlees is afkomstig van ene 100 procent Nederlands vrouwelijk rund. Deze keuze ligt aan het feit dat vrouwelijk rundvleesfijner en zachter is van structuur dan mannelijk rundvlees. Het heeft een mooiere intramusculaire vetmarmering en bevat ook meer extra-musculair vet. Hierdoor is het vlees smaakvoller, malser en zorgt het voor een heerlijk mondgevoel na de bereiding.’ De vrouwelijke runderen zijn afkomstig uit de nationale parken, bossen, polders en uiterwaarden.

Karakteristieke smaak

Natuurvlees is heerlijk mals en sappig vlees met een volle karakteristieke smaak. ‘De goede omstandigheden waarin de dieren leven en het feit dat er is gekozen voor vrouwelijke Limousin en Blond d’Aquitaine runderen dragen in hoge mate bij aan de uitmuntende smaak en kwaliteit van het vlees.’ Ondanks dat de runderen in de verschillende natuurgebieden leven, is er geen sprake van eventuele smaakverschillen. ‘Doordat het concept 100 procent Nederlands is en de vegetatie in de diverse gebieden sterke overeenkomsten vertoond, is de smaak van het vlees het hele jaar door heel constant. De smaak van de natuurgebieden proef je dan ook duidelijk terug in het vlees.’

In de volgende editie van de Industriespecial van Vleesmagazine is een uitgebreid artikel te lezen over Slagerijen Kaldenberg.

 

 

Reageer op dit artikel