nieuws

Nieuwe algemeen directeur voor Marel Poultry

Industrienieuws 679

Nieuwe algemeen directeur voor Marel Poultry
Roger Claessens en Anton de Weerd

Roger Claessens uit Malden wordt de nieuwe algemeen directeur van Marel Poultry in Boxmeer. Na een transitie-periode zal hij per 1 september 2019 Anton de Weerd opvolgen als Executive Vice President van Marel Poultry. Anton de Weerd zal verbonden blijven aan Marel in een nieuwe rol.

Tijdens zijn 18-jarige carrière bij Marel heeft Roger Claessens uitgebreide managementervaring opgedaan en leiderschapskwaliteiten getoond. ‘In zijn functie als innovatie-directeur bij Marel Poultry heeft Claessens in de afgelopen vijf jaar met succes leiding gegeven aan Marels innovaties voor de pluimvee-industrie. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de lancering van nieuwe, geavanceerde apparatuur en oplossingen.’ Claessens is 43 jaar oud en woonachtig in Malden. Hij heeft een MSc-graad in Landbouwtechniek van de WUR in Wageningen.

Marel toekomstbestendig dankzij De Weerd

Voor Marel Poultry, met hoofdvestiging in Boxmeer, is Anton de Weerd (61) al 37 jaar lang een monument. Árni Oddur Thórdarson, CEO van Marel: ‘Ik wil Ton oprecht bedanken voor zijn buitengewone bijdrage aan het succes van Marel door de jaren heen. Het was echt prettig te werken met Ton aan alle revoluties die we in de pluimvee-industrie hebben gerealiseerd. Tijdens zijn 37-jarige carrière bij Marel was Ton een enorm waardevol lid van het team en speelde hij een sleutelrol bij het behalen van uitstekende bedrijfsresultaten. Hij heeft Marel Poultry toekomstbestendig neergezet voor de verwachte groei. Daarom ben ik blij dat Marel zal blijven profiteren van zijn immense ervaring en zakelijke inzichten.’

Nieuwe Executive Vice President

Over Roger Claessens zegt Árni Thórdarson: ‘We zijn blij dat Roger deze nieuwe rol heeft aanvaard. Tijdens zijn 18-jarige loopbaan bij Marel heeft Roger zowel leiderschapstalent als technische capaciteiten getoond. Onder zijn leiding heeft het innovatie-team van Marel voortdurend nieuwe producten, systemen en oplossingen geïntroduceerd die voor kenteringen hebben gezorgd in de pluimvee-industrie. Ik verwelkom Roger van harte als Executive Vice President van Marel Poultry en als lid van het Executive Team.’

Reageer op dit artikel