nieuws

Inspectie SZW legt vleesfabriek stil

Industrienieuws 1248

De Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft alle werkzaamheden in de productiehal van een vleesfabriek in Opmeer (Noord-Holland) stilgelegd vanwege een ernstig gevaar voor de veiligheid of gezondheid van medewerkers.

Inspectie SZW legt vleesfabriek stil

Gisteren raakte een tiental medewerkers onwel door nog onbekende oorzaak. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels weer thuis.

Ook bleek dat er al vier keer eerder medewerkers in de fabriek onwel zijn geraakt. De werkgever moet nu onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. Tot die tijd mag er niet worden gewerkt. Als de arbeidsomstandigheden voor medewerkers weer veilig zijn, kan de stillegging worden opgeheven.

Over Jos Slippens Vleeswaren

Jos Slippens Vleeswaren in Opmeer is in een kwart eeuw uitgegroeid tot een producent van een compleet assortiment vleeswaren. Van stukshammen, gerookte, gekookte en gegrilde worstsoorten tot allerlei soorten gesneden en verpakte vleeswaren. De producten zijn dagelijks bij de supermarkt of slager te koop. Het bedrijf innoveert voortdurend en hoopt door te groeien tot één van de beste vleeswarenproducenten van Europa.

Reageer op dit artikel