nieuws

Vleesvervangers Beyond Meat naar de beurs

Industrienieuws 508

De Amerikaanse producent van vleesvervangers van Beyond Meat heeft een aanvraag ingediend om naar de beurs in New York te gaan. Het bedrijf wil ongeveer 184 miljoen dollar ophalen bij investeerders met de uitgifte van bijna 9 miljoen aandelen waarmee het hele bedrijf meer dan een miljard dollar waard zou zijn.

Vleesvervangers Beyond Meat naar de beurs

Beyond Meat timmert al enige tijd aan de weg in Noord-Amerika met producten zoals we die in Nederland kennen van de Vegetarische Slager en Vivera. De producten van Beyond Meat zijn in de VS onder meer verkrijgbaar bij supermarktketen Whole Foods.

Vraag naar alternatieven van vlees neemt toe

Investeerders zien dat de vraag naar alternatieven voor vlees toeneemt en ook grote vleesbedrijven proberen een hap te nemen uit de markt voor vegan en vegetarische vleesvervangers. Zo investeerder Microsoft-oprichter Bill Gates al eerder in Beyond Meat en nam ook vleesgigant Tyson Foods een belang in het bedrijf.

Reageer op dit artikel