nieuws

Vion stijgt op ranglijst dierenwelzijnsbeleid

Industrienieuws 425

Vion is in 2018 gestegen naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Op deze lijst staan de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld. De BBFAW geldt wereldwijd als maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.

Vion stijgt op ranglijst dierenwelzijnsbeleid
CEO Ronald Lotgerink van Vion is trots op het behaalde resultaat.

Vion publiceert donderdag 4 april haar mvo-rapport 2018. In dit rapport gaat de producent in op de voedingswaarde van vlees.

‘Trots dat we weer gestegen zijn’

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: ‘Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren. Ook nemen we actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voeren we gesprekken met overheden die zijn gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Ik ben bijzonder trots dat wij voor het derde jaar op rij zijn gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW, onze activiteiten hebben een logische verbinding met onze boeren en klanten en ik wil ze bedanken voor hun inzet in de keten waar we allemaal onderdeel van zijn.’

Onze activiteiten hebben een logische verbinding met onze boeren en klanten

Vion presenteert het MVO jaarverslag 2018.

Vion presenteert het MVO jaarverslag 2018.

Vion is het afgelopen jaar in Duitsland als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn.

Investering van 35 miljoen euro

Dit jaar investeert Vion €35 miljoen in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie.

Reageer op dit artikel