nieuws

Vion opent belevingsruimte Meat Master Center

Industrienieuws 643

In een speciale ruimte op het hoofdkantoor van Vion in Boxtel is het Meat Master Center geopend. In deze ruimte – waar het creëren van beleving centraal staat – kunnen klanten, leveranciers en andere stakeholders op een interactieve manier kennismaken met Vion’s nieuwe vleesconcepten en vraaggestuurde ketens.

Vion opent belevingsruimte Meat Master Center
Vion opent belevingsruimte Meat Master Center.

‘Het Vion Meat Master Center is een multifunctionele ruimte in ons hoofdkantoor in Boxtel, waar we onze klanten, leveranciers en stakeholders meenemen in de wereld van vlees. Ze kunnen nieuwe vleesconcepten zien, proeven en ruiken, kortom: beleven’, zegt Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) bij de Pork-divisie van Vion.

Beleving en vakmanschap

Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) bij Vion Pork-divisie.

Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) bij Vion Pork-divisie.

Centraal in het Vion Meat Master Center staat een volledig uitgerust kookeiland, waar op diverse manieren de bereiding van Vion’s concepten en producten kan worden gedemonstreerd. Ook is er een verwarmde buitenruimte ingericht met een grote barbecue.

Van der Meer: ‘Vion is een foodbedrijf: proeven is een onmiskenbaar onderdeel van de beleving die we willen bieden. In het Meat Master Center is ruimte voor demonstraties van onze master butchers. Daarnaast werken we samen met grillmasters en -chefs om zo de ultieme smaakbeleving te creëren.’

Samenwerking in de keten

Het verhaal over de keten neemt ook een belangrijke plek in het experience center in. John de Jonge, Chief Operating Officer (COO) bij Vion Pork: ‘We tonen hoe we van boer tot eindproduct samenwerken. We laten onze kennis van vlees zien en hoe we sturen op vraaggestuurde, duurzame ketens. Elke ketenpartner beschikt over zijn eigen expertise. Dat vakmanschap en de wijze waarop we samenwerken in de keten willen we in het Meat Master Center tot uitdrukking brengen.’

Stakeholders

John de Jonge, Chief Operating Officer (COO) bij Vion Pork

John de Jonge, Chief Operating Officer (COO) bij Vion Pork.

Het Meat Master Center is bijvoorbeeld geschikt voor inspirerende brainstormsessies

Het Vion Meat Master Center is beschikbaar voor de diverse stakeholders van Vion. Klanten krijgen er presentaties en kunnen samen met Vion-medewerkers of een kok vlees bereiden.

John de Jonge en Maiko van der Meer: ‘Het Meat Master Center is geschikt voor inspirerende brainstormsessies, bijvoorbeeld over productinnovaties of een onderwerp dat speelt in de actualiteit. Het is bedoeld voor klanten én andere stakeholders, zoals leveranciers (waaronder veehouders) en mensen uit overheid of wetenschap.’ Het Vion Meat Master Center is sinds begin april 2019 operationeel.

Foto's

Reageer op dit artikel