nieuws

Machinefabrikant Grasselli toont nieuwe systemen op IFFA 2019

Industrienieuws 506

Machinefabrikant Grasselli toont nieuwe systemen op IFFA 2019

Grasselli introduceert tijdens IFFA 2019 diverse nieuw ontwikkelde slicers voor vers, geprocessed en ook bevroren producten.

De verschillende nieuwe systemen die Grasselli op IFFA 2019 toont:

GBS Bandsaw slicer

Slice-installatie voor het produceren van slices met constante diktes van (bevroren) producten. Deze installatie kenmerkt zich door o.a. hoge slice-nauwkeurigheid maar tevens vanwege de maximale operator-veiligheid en de arbeidsbesparende functionaliteit.

KSL-DV

Een nieuw type horizontaal slicer ontworpen naar wensen vanuit de poultry processing. Een hoogrendementssysteem waarbij de installatie de snij-afvallen minimaliseert bij verse uitgebeende borststukken. Op basis van zelf in te stellen menu’s worden automatisch de snijpatronen bepaald e.e.a. naar de mogelijkheden van de ingevoerde productvormen. Automatische sturing van het slice-systeem vindt plaats op basis van haalbaar aantal en slice-diktes teneinde maximaal rendement zonder snijverliezen te bewerkstelligen.

Dit slice-systeem kan optioneel worden voorzien van een remote functionaliteit en productie data recording.

ATF- configuratie

Deze ATF-opstelling is een nieuw ontwikkelde productielijn welke minimale operator-inzet verlangt.

De installatie-volgorde kent de volgende modules;

  • KSL slicer (diverse modellen mogelijk)
  • Slice shingle station – automatisch werkend
  • Inspectieband voor product-controle. Deze post is tevens uit te breiden met beeldschermen voor visuele inspectie en overzicht van geplande productie-opdrachten.
  • Ontnester-sektie waarbij de individuele trays in het circuit worden ingevoerd.
  • ATF-station, de sektie waar de gestapelde producten automatisch in de tray’s worden geplaatst.
  • Uitvoer-conveyor met aansluiting op een aansluitend Verpakkingsstation.

FSL600YC

Semi-automatische verticale slicer voor verse producten met uitgesproken hoge rendementsresultaten. Deze slicer kenmerkt zich door o.a. een elektronisch gestuurde aansluitwand in de product laadkamer. Hierdoor worden bij het slicen de zogenoemde eindstuk verliezen voorkomen. De tijdens de IFFA getoonde versie is zelfs uitgerust met 2 beweegbare aansluitwanden, specifiek bedoeld voor het slicen van kleine vleesdelen en het verhogen van de productiecapaciteit. De installatie is geheel IP69K uitgevoerd en is geschikt voor hoge druk reiniging. Bediening geschiedt middels het PLC-touch screen waarop tevens alle parameters zichtbaar zijn. Dit slice-systeem bevat tevens een remote-functionaliteit en productie-data-recording.

KSL 400CBU-3B (borstfilet-slicer) met band-selectie systeem AL3

Een configuratie van een KSL4/CBU slicer welke een variabele hoogte instelling kent voor de gewenste snijdiktes. Dit houdt in dat men bijvoorbeeld drie (kipfilets) individuele snijdiktes parallel kan produceren en tevens met de AL3 sektie de respectievelijke delen naar de verdere bestemming in het proces kan transporten. Dit geldt ook voor het afvoeren van de boven afsnijdsels welke buiten specificatie zijn.

CWS 300

Constant gewicht en/of constante dikte slicer, met dubbele laadkamer. Snij-accuratesse +/- 2 gr. De CWS-installatie is beoogd voor het portioneren van vers producten. Naast dit model zijn ook de modellen CWS 500 & 700 leverbaar voor veel uiteenlopende applicaties.

NSA 600XC-B in-line verticale slicer

Continue doorloop-verticale slicer voor vers of warm product maar ook bijvoorbeeld tofublokjes of strips. Deze slicer installatie wordt bediend via het touchscreen scherm. De installatie is hoge druk reiniging bestendig, alle gevoelige delen als motor, sensoren, etc. zijn IP69K beschermd. Capaciteit tot ca. 2.000 kilo/uur max. producthoogte 70 mm, min. slice-dikte 3 mm.

Infood is de verdeler van Grasselli in de Benelux.

Reageer op dit artikel