nieuws

Febev zet samen met Alimento in op Belgische vleesacademie

Industrienieuws 280

Febev heeft in samenwerking met Alimento in België de vleesacademie opgezet, waar ze samen een specifiek opleidingsaanbod hebben uitgewerkt voor de bedrijven uit de vleessector. ‘Dit opleidingsforum is een essentieel instrument voor het structureel gebrek aan specifieke opleidingen voor de vleessector’, aldus Febev-bestuurder Michael Gore.

Febev zet samen met Alimento in op Belgische vleesacademie
Afbeelding: Febev

Op de algemene vergadering van Febev werd het plan voor de realisatie van een FEBEV Academy onlangs voorgelegd aan de leden, die het initiatief steunden. Febev, de Federatie van het Belgisch Vlees, heeft intussen een bijkomende stap gezet in de operationalisering van dit plan door samen te werken met Alimento, het opleidingsfonds voor de voedingsindustrie.

Op maat gemaakt

Het resultaat is dat er nu vijftien opleidingen zijn, die specifiek op maat gemaakt zijn voor de vleessector en een aantal meer algemene die nuttig zijn voor de sector.  Intussen wordt werk gemaakt van een verdere uitbreiding van het opleidingsplatform. Het volledige aanbod staat op www.alimento.be/vleesacademie.

Deze insteek vloeit voort uit de behoefte om kwaliteitsvolle opleidingen voor te kunnen stellen aan zowel kwaliteitsmanagers en functionarissen voor dierenwelzijn.  In functie van de behoefte kan het werkterrein ook naar andere facetten van de bedrijfsvoering worden uitgebreid.

Academy essentieel antwoord op gebrek aan specifieke opleidingen 

Voor Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van Febev, is blij met de academie. ‘Dit opleidingsforum is een essentieel instrument voor de verhoging van het kwaliteitsbewustzijn en het biedt een antwoord voor het structureel gebrek aan specifieke opleidingen voor de vleessector.’

Over Febev

De Federatie van het Belgisch Vlees is de nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen. De 130 leden van Febev vertegenwoordigen meer dan 90 procent van de Belgische omzet in de vleesindustrie.

Meer industrienieuws

Meer industrienieuws

Reageer op dit artikel