nieuws

Natuurvlees verkrijgbaar bij Slagerijen Kaldenberg

Industrienieuws 685

Bij Sligro is vanaf maart 2019 in de zelfbedieningsvestigingen en de bezorgservices Natuurvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren verkrijgbaar. Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro Food Group, heeft het Natuurvlees concept landelijk uitgerold. Het 100 procent Nederlandse vlees is afkomstig van runderen die grazen in de Nederlandse natuurgebieden.

Natuurvlees verkrijgbaar bij Slagerijen Kaldenberg

Het vrouwelijke Natuurvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren is exclusief verkrijgbaar bij Sligro vanaf maart 2019. Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro Food Group op het gebied van vlees, heeft het concept landelijk uitgerold. Het Natuurvlees wordt verkocht in natuurlijke verhouding i.v.m. de vierkantsverwaarding van het rund. Dit wil zeggen dat het ‘hele’ rund wordt verwerkt van kop tot staart.

Natuurvlees

Natuurvlees is gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk 2 sterren en is afkomstig van vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuurgebieden. Het concept is 100 procent Nederlands; dat betekent dat het rund is geboren, gemest en vervolgens is geslacht en uitgesneden in Nederland. De kuddes grazen minimaal 180 dagen in de nationale Nederlandse parken, bossen, polders, uiterwaarden en eigen graslanden. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden minimaal 2 en maximaal 9 jaar oud.

Ecologisch en duurzaam vlees

Natuurvlees zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. Zo grazen de kuddes in de graslanden om de vegetatie open te houden en om te zorgen voor het behoud van de natuur. Zo houden ze de natuur open en geven ze ruimte aan allerlei plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

Gesloten kringloop

Daarnaast bestaat het concept uit een zogenaamde ‘gesloten kringloop’. Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten. Zo zijn de Nederlandse natuurgebieden de leverancier van een ecologisch en duurzaam verantwoord stukje vlees.

Reageer op dit artikel