nieuws

Izak Vermeij nieuwe coördinator Novi-Pluim

Industrienieuws 149

Izak Vermeij is vanaf 1 maart de nieuwe coördinator bij Novi-Pluim, de vereniging van vermeerderaars. Vermeij gaat als spil tussen vermeerderaars, slachterijen, ngo’s en andere partijen fungeren met als speerpunten kwaliteit van af te leveren koppels en certificering van IKB, QS en NoviPlus.

Izak Vermeij nieuwe coördinator Novi-Pluim
Izak Vermeij

Izak Vermeij gaat samen met directeur Steven Doornewaard de activiteiten van Novi-Pluim verder uitwerken.

Vermeij is 47 jaar en zijn gehele carrière werkzaam in de pluimveehouderij. Na zijn studie aan de CAH in Dronten en aan de Universiteit van Wageningen werkte hij als onderzoeker bedrijfseconomie bij Praktijkonderzoek Pluimveehouderij, het Spelderholt, en bij Wageningen Livestock Research voor de pluimvee-, varkenshouderij en kleinere diertakken.

Onderzoeker WUR

De functie als coördinator gaat hij twee dagen per week combineren met zijn baan als onderzoeker bij WUR. ‘Een mooie uitdaging om op deze manier praktijk en onderzoek te combineren en beiden naar een hoger plan te tillen’, aldus Izak Vermeij.

Verdere professionalisering

Jurjën Kuipers, voorzitter Novi-Pluim: ‘De vereniging Novi-Pluim blijft groeien en vraagt om verdere professionalisering. Met de kennis en kunde van Izak Vermeij vertrouwen we erop de activiteiten van Novi-Pluim verder uit te bouwen.’

Reageer op dit artikel