nieuws

Bizerba toont innovaties in hard- en software op Empack

Industrienieuws 217

Bizerba toont op de Empack enkele innovaties in hard- en software die resulteren in een efficiëntere, snellere en inzichtelijke bedrijfsvoering. De beurs vindt op 3 en 4 april plaats in de Brabanthallen te Den Bosch.

Bizerba toont innovaties in hard- en software op Empack
Foto: Peter Garstenveld

Eén van de innovaties is de industriesoftware, BRAIN2 Safety_Service, die de eerste stappen richting Predictive Maintenance (voorspellend onderhoud) heeft gezet. Dit houdt in dat sensoren de productie registreren, waardoor in de cloud een virtueel beeld van de installatie wordt gemaakt. Software registreert en evalueert vervolgens de gegevens, waardoor vroegtijdig zwakke plekken herkend en gemeld kunnen worden. Nog voordat de machine zou kunnen uitvallen, heeft de software automatisch de service-medewerkers geïnformeerd dat er een probleem verholpen moet worden. Wanneer deze software in apparaten is geïntegreerd, heeft de gebruiker met het live-overzicht altijd van ieder apparaat de actuele status en relevante informatie in beeld.

iS75 industriële PC

De geavanceerde iS75 industriële PC, die op Empack 2019 de stand aanwezig is, is een van de PC’s waarop BRAIN2 draait. Deze controleert de productie en data volledig: van oplossingen voor eenvoudige weeg- en controlefuncties tot een universele industriële weegterminal voor een efficiënte registratie van productiegegevens.

Plug-In® Labelsysteem

Bizerba toont daarnaast de Plug-In® Labelsysteem, een etiketteersysteem dat zelfstandig het labelen stuurt en controleert. Op de achterzijde van de etiketten staat een code gedrukt, waardoor de etiketteermachine zich instelt op het specifieke product wanneer deze code wordt gelezen. Zo herkent hij bijvoorbeeld het verpakkingsformaat, de afdrukzones en de maximale afdruksnelheid. Hij stelt zich op deze manier automatisch in op de juiste verwerking van het verbruiksmateriaal. Zodra de set-up-gegevens goed zijn afgesteld, start de machine pas met etiketteren. Dit zorgt voor kortere voorbereidingstijden en een grote productbetrouwbaarheid. Kosten voor foutief etiketteren of terugroepacties worden daarmee vermeden.

Reageer op dit artikel